lördag 9 mars 2013

När man är en glad pensionär- fast fattig..

Jag läser i tidningen Veteranen, SPF´s tidning- nej är inte medlem - om pensionen.
  De förenade organisationerna kräver mer i pension, bromsen har sänkt pensionerna med 7.5%  2010 och 2011, för 2014 väntas samma sänkning.  Detta som lönerna höjs varje år.
  Från 2001 till 2015 beräknas lönerna stiga med 54 %, 3% per år. pensionerna höjs med 20 % eller 1,4% per år.  Reallöneökningarna beräknas till 10%  medan inkomst- och tilläggspensionerna MINSKAS med 7%
  Nu vill man se en ändring av systemet för att få stopp på sänkningarna genom 3 åtgärder, bl.a genom att avveckla PPM och tillgångar överförs till pensionssystemet. Det skulle  årligen ge 33 miljarder till AP-fonderna.

   Nu  kommer det upprörda kommentarer från politikerna i regeringen. Göran Hägglund (KD) tycker att pensionärsorganisationerna är "ansvarslösa" Ulf Kristerson (M) säger att  det är " en dålig ide"
  Gunnar Axén (M) i socialförsäkringsutskottet anklagar pensionerna för att skicka notan till barn och barnbarn!  Det är ju för fan  våra pengar! Vi har ju jobbat i 40-50 år för dessa pengar. Av vilka Göran Persson "lånade" en del som vi skulle få tillbaka när statsfinanserna var sanerade. Jo, tack, det har vi sett.
   Men värst är ändå  Aron Modig (KDU) en politiker som inte är torr bakom öronen och som väl aldrig haft ett riktigt jobb.  Han vill att pensionärsorganisationerna ska " be om ursäkt" för att" de vill åt pengar som avsatts för barn och barnbarns framtida pensioner"   Jag har väl aldrig hört något så jävla korkat!!
    Det är fortfarande VÅRA pengar, barn och barnbarn betalar för sin pension.
Nej, släpp på bromsen och låt oss få våra rättmätigt förtjänade pengar. Vi pensionärer förväntas ju leva längre, ska vi då de sista åren leva på nåder? Politikerna förstår inte detta då de (flesta) aldrig haft ett jobb, ett riktigt sånt, att sitta i riksdagen är inte det, det är en tillvaro fylld med förmåner, traktamenten, extra tillägg för bostad och resor , samt en väl tilltagen pension som inte har någon broms. Visst ja, de har ju en bra lön också...
  Nä, nu får det vara bra för idag, dags att gå ut i solen och gå av sej ilskan...
 Förresten,vi pensionärer borde kanske samlas i en organisation för att bli starkare, kanske ett eget parti? Då ställer jag upp..... om jag får en bra pension  :-)
God lördagförmiddag!

Inga kommentarer: