tisdag 19 mars 2013

Glappkäftarnas paradis..

Börjar med en kort väderrapport: Jävla snöväder! Det är ju 19 mars!! Våren, var är du??
    Sådär, nu var det avklarat.

Rubriken ja, de senaste dagarna har det glappats ordentligt hos politiker. Och en del andra.
Först var det Tobias Billström som sa att " papperslösa gömmer sig hos damer i 50 -60 årsåldern"
Ja, lite mer sa han också, men alla har ju läst och hört om detta.   Reinfeldt tog honom i ör.. nej försvar menar jag. Själv bad han om ursäkt och sa att han inte menade så. Men, varför sa då så från början??
    Det här visar än en gång vilken inställning han har till invandring och invandrare. Helt i linje vad Reinfeldt tycker även om inte säger de rent ut utan lindar in det i ett tjock lager av verbalt snömos. En retorik han delar med arrogante Bildt. Han har ju också glappat, låt vara att det var på 70-talet och till USA, det var ju oskyldigt och allt hade stått i tidningrna påstod han. Vilket det inte hade gjort. Han hade dessutom fått 100.000 kr av USA för upplysningar och information.  Men att "sätta dit Carl Bildt", som han själv sa är inget för nybörjare. Det tolkar i alla fall jag som att det fanns (finns) något att sätta dit honom för...

   I Skåne har många sjuksköterskor sagt upp sig på grund av arbetsförhållanden vilket fick en S-märkt politiker, Erik Hammarbro, att skriva på Facebook att " sköterskorna tillsammans med lärarna är den grupp som överskatta sin roll å det grövsta"  Han har nu lämnat sina uppdrag som ersättare i den nämnd han satt i.
    Det har inte M-politikern Ulla Ståhlberg gjort, tyvärr. Hon har för höga tankar om sig själv för det antar jag. Även om hon inte har ansvar för liv och död  direkt, så indirekt i alla fall  genom sitt politiska uppdrag Hon skrev på facebook - vilket hon först förnekade- "att de knappast ansvarar för liv och död som  som nybliven sjuksköterska, inte de hon känner i alla fall" Undrar om hon känner någon?
   Man får väl hoppa att hon en dag hamnar i ett läge där hon är beroende av vård. Då kanske hon lär sig uppskatta det viktiga arbete dessa duktiga och välutbildade människor gör.

    Andra som snackar mycket är idrottsmän, ja även före detta. Pernilla Wiberg tycker att tjejerna ska sminka sig mer, så att de ser snygga ut när de kommer i mål efter sina åk. ja, hon har väl fått sina smällar i backen, eller så har hon bara otur när hon tänker..  Ful eller snygg, det är väl fortfarande tiderna som räknas, inte mascaran från Max factor??
   Per Albrandt i LHC sa om HV71s målvakt att han var dålig på plocken och mellan bene, det var hans svaga punkter.   Genast så hoppade Jämtin- som väl är bra på att glappa med truten- fram och tycket att, vadå, har han blivit nån stjärna nu?
  Här tycker jag att det Albrandt sa inte är något som inte sagts m¨ånga gånger förut, att ta fram motståndarnas svagheter görs ju ofta under säsongen. Så varför nu?  Att sedan Albrandt går ut och ber om ursäkt har jag svårt att förstå.  Eller förresten inte när jag tänker efter, LHC  ( Linköping HC) och HV71 ska ju mötas fler gånger i slutspelet, han vill väl tona ner sitt uttalande.

       Men kontentan av det hela, det du har sagt, det har du sagt- och då får du stå för det.   Varför skulle Billström, Hammarbro, Ståhlberg och Albrandt inte säga det om de inte tyckte  och menade det de sagt??
      De bör ta till sig av det Tage Danielsson - f.ö från Linköping- så klokt formulerade det:
                      Man bör ha som rättesnöre - att tänka efter före.

Nu ska jag  gå och starta bastun så jag får svettas av mig ilskan.

På återhörande!



Inga kommentarer: