söndag 3 augusti 2014

A long hot summer...

Ja så hette en film från 1958 med Paul Newman, även en TV-serie från 1965 med Roy Thinnes i Pauls roll.
Minns den som en bra serie, byggd på en roman av William Faulkner. Men nu var det inte film eller TV det skulle handla om utan just sommaren och vädret.
   
        Det började bra i maj sen kom juni med svalka- kyla tycker nog en del, särskilt vid midsommar. Men sen har vi fått värme så det räcker och blir över, dessutom med hög luftfuktighet den senaste veckan. Man har inte mycket kraft att göra något.  Har arbetat 5 dar på mitt gamla jobb, ska arbeta hela augusti också.
    Jag vet hur det kan vara där då, värmen är hemsk i vissa delar av huset.    För att inte tala om bussar och T-bana...
  Som tur är, det är inte så många som jobbar, de flesta kommer i mitten av månaden och då ska de ta reda på det som samlats under sommaren.   Många arbetar på distans, nödvändigt när man bygger om Tekniska nämndhuset för 20 miljoner!
   Nu är vi inne på det  viktigaste, pengar, staden slänger alltså ut den summan på på ombyggnad i ett hus som kommer rivas om 5-6 år. Plus att det har kastas en mängd kontorsmöbler- felfria!- för att köpa nya som ska anpassas till kontorslandskap. Det för det man bygger om så att de anställda på förvaltningarna ska anpassa sig till det nya Tekniska nämndhuset som ska byggas och stå klart om 5 år.
     Men med kännedom om hur åldersfördelningen  ser ut och hur hög personalomsättningen är så är jag säker på att inte mer än 40% av dagens anställda är kvar då så kan man undra hur viktig den här satsningen är. Ett enormt slöseri med pengar, den summan hade man kunnat lagt på förskolor, gatuunderhåll och en hel del annat.

    I september eller oktober kommer det att bli förändringar i privatlivet, jag och Kristina ska efter nästan 28 år tillsammans flytta isär. Inte för att vi är ovänner eller varit otrogna, utan det är av hälsoskäl.
    Det är ju så att idag så får anhöriga ta ett stort ansvar för vården hemma, det vill inte Kristina belasta mej med, det är inte aktuellt just nu, men med den sjukdom -Kol- som hon har sinar krafterna och tillslut måste man använda syrgas, en utrustning som väsnas och gör det närapå omöjligt att sova i samma rum som.
   Men vi kommer fortsätta att umgås, hjälpas åt med shopping, äta middagar tillsammans och göra några utflykter i staden t.ex.
Jag hoppas på en lägenhet i Haninge, en 1:a eller 2:a, beror på pris och läge det beror på vad vi får för radhuset.   Jag är ju rotad här efter 25 år, har Kristinas familj kvar också..
 Skulle det visa sej omöjligt att få något som passar så finns  bara ett alternativ ( Gävle) där jag vet att priserna är något lägre. Det tar ju bara 2 timmar med bil, bussförbindelserna är ju bra också- och billiga. Tåg kan man ju inte åka.... Dessutom finns det gamla bekanta att återknyta kontakten med och min bror bor i närheten.
    Ja det blev som vanligt lite blandat.   Ska försöka tänka ut en matsedel för matsäck till jobbet...om jag orkar  i värmen.

Inga kommentarer: