tisdag 27 maj 2014

Sommaren kom - och med den pollen och EU-val..

Ja, och båda är lika irriterande och onödiga. Inte för att jag är allergisk mot pollen, men mot korkade politiker som låter som pagegojor. T.ex SD-kvinnan som i TV inte svarade på någon fråga utan hela tiden upprepade samma fraser. Ett beteende som kan kallas att " göra en Ringholmare". Ni vet, Bosse som sa samma sak 20 ggr om Ahlenius: "hon har uttryckt ett önskemål om" ... vilket hon inte hade f.ö.
    I år slutade jag tidigt att följa EU-valet, läste bara utvalda kommentatorer, Lena Mellin och Katrine Kielos. Där får man saklig och kunnig information om politik, i stort och smått.
   Nu är det visserligen skillnad på EU-val och riksdagsval men båda är viktiga. Än viktigare  nu när Europa blivit brunt, Ukip i England Jobbik från Ungern, Front National i Frankrike, Gyllene Gryning från Grekland o.s.v. I Tyskland fick t.o.m. en nazist röster! Partiet fick visserligen bara 1 % men ändå!
   Men de får inget att säga till om i Eu-parlamentet i alla fall, men framtiden ser onekligen mörk(brun) ut...

Putin, han.... när jag orkar inte mer av eländes elände... det är tillräckligt med den varan i svensk idrott, i alla fall inom basket, mutor och korruption och uppgjorda matcher eller hur det nu är. Basket är för mej en icke-sport. Korgboll...
Ishockey-VM har precis avslutats, vi fick ett brons, bra gjort med det minst namnkunniga lag vi haft sedan... tja, säg 1924 eller nåt sånt. Då många var bandyspelare f.ö.. Vi hade ju minst 2 fulla lag i NHL som inte var med p.g.a småbarn, skador- men de spelade matcher i slutspelet!- och andra som var trötta, gamla eller kvar i slutspelet om Stanley Cup.  Men det är inte alltid namnet som är viktigast, det är laget!  Se bara på USA och Canada... nästan alla NHL-proffs och med en vinnarinstinkt som de fått med modersmjölken, inte fan vann de något.
    Om Tre Kronor hade haft färre skadade och den minsta tur så hade vi slagit Ryssland och säkert tagit guld.... och en tränare som höll käften. Om man ska kritisera ledningen för något så är det att de inte lärt sej något från OS, vilket flera sportjournalister också påpekat.

      Men samtidigt på pågår allsvenskan, den gör visserligen uppehåll under fotbolls- VM, oklart varför, vi är ju inte med...några spelare, Accam i HIF och Borges i AIK har visserligen lämnat för spel, men det kan väl inte påverka allsvenskan?
   Men det kanske är bra med en paus, då får hetsporrarna och bengal-brännarna på läktarna tid att sansa sej och tänka på att som de beter sej hjälper de inte klubbarna, tvärtom, de orsakar dem kostnader i onödan.  Visst, supportrarna är viktiga, så även deras engagemang, men det får väl vara " nån jävla ordning i en supporterklubb" för att nu travestera en känd partiledare...

   Det har som sagt varit mycket av lite av varje den senaste tiden därför har skrivandet kommit att vara vilande- men inte hjärnan.
   Trädgårdsarbete i föreningen tar sin tid, även fixargruppen har jobb att göra. Grannar behöver också hjälp med lite av varje, grävjobb, chaufför o.s.v. Men det är roligt att var till nytta och glädja andra. Känns bra i både kropp och själ, mest kroppen kanske..  Men sommaren är lång så hinns nog med mycket. Förutom att jag ska jobba hela augusti på mitt gamla jobb, inte särskilt tungt, men bra betalt..

    Nä, nu får det var nog för i dag, ska läsa Aftonstjärnan som kom idag- alltid roligt att läsa om hembygden.
   

Inga kommentarer: