måndag 8 april 2013

Jämmer och elände i världen...

 Ja man väntar med spänning på vad som ska hända i Nord Korea. Ska det braka loss eller är det bara ett hot, så att det slutar ungefär som i visan: det stora slagsmålet vid tegelbacken. Ni vet den där då " busarna hötte med nävarna, vände på klacken och gick hem" Eller hur det nu var, ni vet vad jag menar.
   Något annat man väntar på med spänning är vad som kommer ur kongressen som Sossarna har. Det är som vanligt, en massa snack hit och dit, till slut är man överens. Utåt.  Men det finns alltid några som känner sig trampad på och som vill vara med. Det var ju stridigheter i valberedningen, en grupp ville bara ha Stockholmare, ja, stockholmsdominans i alla fall, en del ville att hela Sverige ska var representerade. Det låter väl rimligt tycker jag, partiet ska ju företräda hela landet. 08-or finns det gott om ändå...
    En som blev sur var Ylva Johansson som blev petad ur VU. Jag vet inte, men tydligen har hon satt sig upp mot Löfvén och det var väl inte så smart. Hon har naturligtvis rätt att tycka, men då får hon ta konsekvenserna. samtidigt vill  väl Löfvén visa vem som bestämmer. Nu är det inte ens fel att två träter, men Ylva har ju trots allt varit med längre än vad han har. Samtidigt ska partilinjen respekteras. Hur den nu är.
     Ja, inte är det lätt att vara politiker eller att förstå vad som sker bakom kulisser och i grupper på en kongress.   Men nu verkar de ha stakat ut en linje, så vi får väl se om drygt 500 dagar.

     En annan som har anledning att se bekymrad ut är Annie Lööf, hennes siffror, dels vad gäller partisympatier, men och vad gäller förtroendet för henne. Inte har hon lyft partiet, trots att det verkar ha gått hennes väg på landsdagarna.  Frågan är hur det ser ut efter valet om partiet åker ur riksdagen. Kommer hon att bli lika kortvarig som Mona Sahlin ? Ja, jag tror det. Inte för att jag tänker ligga sömnlös över det i så fall.
  Hon får gärna ta med sig Göran Hägglund hem till Småland också.  Då blir alla apotekskunder glada. För det är en reform han har misslyckats  med. Bl.a...

       Om vi blickar ut i Europa så finns det flera som misslyckats. Fransoaise Hollande t.ex.  han anses ju vara en katastrof, med skattehöjningar som får rika att lämna landet. Cypern, Europas tvättmaskin av svarta pengar, där de rika ska vara med och betala för bankernas förluster. ja, det är väl Ok. Men hur började det? Rika ryssar främst, men även andra skatteskrevs sig där eller registrerade bolag för att slippa skatt. Nu kan de känna sig blåsta. men vart tog pengarna vägen? Och hur ska de, och Grekland, kunna betala tillbaka de miljardlån de fått?      Tur ändå att Sverige inte är med i Euro-samarbetet. Visserligen drabbas vi väl något av kriserna, inom exportområdet framför allt. Men det kunde ha varit värre...
     Frågan är hur länge EU kommer att finnas? England börjar ju fundera på att lämna..de har ju i och för sig alltid varit misstänksamma mot Europa, de hör ju inte hit riktigt. Minns det klassiska telegrammet:
   Svår dimma över Engelska kanalen, kontinenten isolerad.
Många anser ju att experimentet med ett enat Europa var dömt att misslyckas från början. skillnaderna i kultur, ekonomi, språk och historia var för stora för att kunna fungera.
       Inte utan att jag är benägen att hålla med ju mer jag läser och tänker på vad de kloke och kunnige säger.
 Det är måndag och nu får veckan  ta sin början.  Så får vi se vad som händer. Våren ska väl  ändå komma på allvar nu, säg ??

Inga kommentarer: