fredag 20 april 2012

Fredagsmys....

Ja idag är det läge för det. Aftonbladet varnar för " det Polska ovädret", tidigare var det " nu kommer medelhavsvärmen" och dessförinnan : "Nu kommer Rysskylan"  Aftonbladet har alltså visat att de  bra på geografi, men de har inte hittat till Florida... jag vill nämligen ha " Floridasolen kommer". Men i april får man inte har så stora krav...
  Stora krav väntar däremot den nya försvarsministern . Till skillnad mot den förre, tomhylsan Tolgfors så är hon yrkesofficer, en riktig krutgumma, med andra ord. Jag hoppas hon inte är lika fanatisk budgetjägare och slarvig i sitt skrivande som sin syster som jag känner från jobbet. Det  var ofta man hittade fel hennes minnesanteckningar. Fingrarna var snabbare än hjärnan.. Som chef gjorde hon att flera slutade på avdelningen. Men vänta nu ! De är ju båda moderater, de ska naturligtvis inte vara långlivade på sina poster.
     En som jag hoppas bli kvar länge är Brynäs tränare, han har visat ett fantastiskt gott ledarskap och fått spelarna att fungera som ett LAG. Men så blev det SM-guld också, lagom till 100 års jubiléet. Här har många mycket att lära, framförallt  politiska ledare. Hur man fördelar jobben på rätt person och har en bra organisation där sportchefen kan liknas vid partisekreterare eller stabschef. När det gäller moderaterna så har de (haft) Schenström, Schlingman och historieförfalskaren Arkelsten. Men så går de bakåt också, får gärna fortsätta så till gärdsgårdsserien ( oppostion) tillsammans med de övriga i alliansen.
  Men nu ska vi inte vara såna längre, vi ska fira GULDET hela helgen!

Inga kommentarer: