lördag 11 maj 2013

Sommaren är här!

Ja, plötsligt blev det sommar, det skedde nästan över en natt.
Ena dagen blåste det snåla vindar fast solen sken, kändes inget vidare. Men så vände det
och varmluften letade sig in över oss.  Björkarna fick sina musöron, syrenen sina skott. Men på bara några dagar så var björkarna nästan helt utslagna, syrenen står och lyser med späd grönska. I rabatten ses tulpaner och påskliljor sida vid sida, gullvivor står på tur, ja, hos vissa är de redan i full blom. Allt till glädje för humlor som börjar surra omkring på jakt efter pollen. Men det är ingen rolig tid för allergiker! De måste ha det jobbigt med allt pollen som finns.

   Något som är lika jobbigt, det är att läsa om arbetsgivare som utnyttjar bidragen de kan få för att anställa folk. Många luras på lönen, sägs upp efter provanställningen.  Ja i ett fall sägs fast personal upp för att de ska kunna  ta emot bidrag för att anställa människor med bidrag. De, i det här fallet kyrkofullmäktige(!), i en församling i Västergötland gör alltså 5-6 personer arbetslösa för att anställa folk med bidrag från arbetsförmedlingen!!  " Jag hoppas de kan finna nya anställningar" säger en i kyrkofullmäktige.
   Hör han inte hur dumt och cyniskt det låter?   De gör människor arbetslösa för att ge jobb åt andra som behöver jobb. Visst ja, kommunen tjänar ju på det, de får ju bidrag.... Allt enligt arbetslinjen som alliansen skapat. Bidrags-Sverige, det blir det när Sossarna får makten, inte sant?   Jag kanske inte fattar politiken,  men nog verkar det konstigt...
    Det är mycket som är det, konstigt alltså. Infrastrukturen, t.ex. Särskilt när det gäller järnvägen,det är tågstopp varje dag, oftast nedrivna kontaktledningar, men också lokskador och växelfel.
   Detta beror främst på två orsaker, fast de hör i hop.  Bristande underhåll som till stor del beror på avregleringen och uppdelning av SJ och banverket.
  Bristande underhåll beror på att man lagt ner flera lokstall runt om i landet, det gör att översynen av loken blir sämre. Jag har varit lokreparatör, så lite kunskap har jag om det.  När det gäller uppdelningen av SJ och banverket, klart att det inte fungerar, dålig samordning, revirpinkande och prestige är några anledningarna. Att vi sedan har många olika aktörer som konkurrerar om spåren gör det inte lättare. Det är inte alltid bra med fri marknad, särskilt inte  när det gäller järnvägen. Det finns x antal mil räls att köra på, inte blir det bättre av att det finns  en massa tågbolag? Dessutom tar ju inget av den något ansvar för spåren, det sköter ju banverket...eller om det heter Trafikverket. Skit samma, en riktig soppa är det i alla fall. Regeringen påstår att de avsatt en massa miljoner till underhåll, men det räcker inte, dessutom ska de strunta i att utreda om snabbtåg, de behövs inte som järnvägen ser ut i dag. Satsa mer på dubbelspår och bättre lok- och vagnunderhåll. Samt en aktör på rälsen : SJ !

   Det blev inte så mycket skrivet i dag, har annat arbete som väntar, åka till återvinningen bl.a.
Men vi lär höras innan sommaren är över. Då ska jag förresten jobba på mitt gamla jobb, med post och paket!   Ut och njut! ( Fastighetskontorets gamla kampanjslogan)

Inga kommentarer: